Kot edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji si ZKTS prizadeva za ohranjanje ugleda in krepitev prepoznavnosti poklica tolmača, k čemur spada tudi delo z mladimi in zagotavljanje ustrezne podpore na začetku poklicne poti. Zato na prvo letošnje druženje, ki bo v petek, 9. marca 2018, vabimo tudi mlajšo generacijo konferenčnih tolmačev.

Posebej vabimo tiste, ki so študij zaključili nedavno ali so pri koncu študija. Radi bi jim predstavili dejavnosti združenja in delo tolmačev, ki imamo več let izkušenj, oni pa nam bodo predstavili svoje akademske naloge na temo konferenčnega tolmačenja. Sledila bo še razprava o izzivih poklicnega tolmaškega dela.

Na srečanju bomo predstavili tudi našo prenovljeno spletno stran, ki je plod več kot šestmesečnega intenzivnega in zagnanega dela projektne ekipe. Želimo si, da bi spletišče ZKTS postalo informativna in referenčna spletna stran, na kateri bodo lahko vsi, ki se zanimajo za konferenčno tolmačenje, našli koristne informacije v zvezi z našim poklicem, prakso in standardi kot tudi aktualnimi dogodki in izobraževanji. 

Izobraževanja

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.