Po tiskovni konferenci v Ljubljani so ustvarjalke Bele knjige o prevajanju 2018 obiskale še Koper in Maribor ter se nato znova vrnile v Ljubljano s predstavitvijo na Lingvističnem krožku.

V Kopru jih je 7. maja 2019 gostila Fakulteta za humanistične študije, publika, v kateri so bili pretežno študentje in učiteljsko osebje, pa je z zanimanjem prisluhnila poudarkom in izsledkom iz Bele knjige, po predstavitvi pa se je razvila živahna razprava. Tudi naslednjega dne, 8. maja 2019, v Mariboru se je na predstavitvi v Univerzitetni knjižnici Maribor zbralo veliko zainteresiranih poslušalcev, kar potrjuje, da je dokument prišel ob pravem času in obstaja želja po ureditvi položaja prevajalcev, lektorjev in tolmačev. Udeleženci Lingvističnega krožka, 13. maja 2019, so se strinjali, da se na vlogo in pomen prevajanja v slovenski družbi pogosto pozablja, zato je prav na naši poklicni skupnosti odgovornost, da to zavest znova okrepimo in si v družbi zagotovimo ustrezno vidnost in prepoznavnost poklica.

IMG 4535

Izobraževanja

 • Seminar avstrijskega prava 2019 10. 09. 2019

  Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze na Dunaju in Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana vljudno vabi na seminar avstrijskega prava.

  Preberi več

 • Delavnica veščin trženja in pogajanja za tolmače 29. 08. 2019

  Vabimo vas na edinstveno delavnico s priznano tujo predavateljico Julio Poger, izkušeno konferenčno tolmačko in strokovnjakinjo za trženje tolmaških storitev in pogajanje s strankami. Delavnica je oblikovana posebej za konferenčne tolmače in druge, ki delajo v jezikovnih poklicih in želijo v času vedno večjih pritiskov naročnikov izboljšati svoje trženjske in pogajalske veščine. Z eno- in dvodnevnimi seminarji Know Your Worth je Julija Poger v zadnjih letih gostovala po vsem svetu, od Evrope in Rusije do Brazilije, ZDA in Kanade.

  Preberi več

 • Predavanje o italijanskih jezikovnih vplivih na slovenščino 17. 06. 2019

  Vabljeni na predavanje o italijanskih jezikovnih vplivih na slovenščino, ki ga bo v Narodnem domu v Trstu imela red. prof. Martina Ožbot z Oddelka za romanistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

  Preberi več

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.