V počastitev 45-obletnice delovanja ZKTS ob podpori AIIC-a pripravljamo veliko mednarodno razstavo En proces – štirje jeziki, ki je posvečena pionirjem simultanega tolmačenja na nürnberških procesih, in bogat spremljevalni program, s katerim želimo okrepiti prepoznavnost našega poklica in razumevanje vloge, ki jo imamo konferenčni tolmači tako v dvostranskih odnosih kot pri delovanju mednarodnih organizacij in sodišč.

Rdeča nit dogodkov bo postavitev mednarodne razstave, ki se bo v septembru, oktobru in novembru selila na različne lokacije v Sloveniji. Ob tem pripravljamo tudi bogat spremljevalni program, še zlasti opozarjamo na mednarodno konferenco Nürnberški procesi in konferenčno tolmačenje: konec režima, začetek poklica, ki bo potekala v petek, 14. septembra 2018, od 14.00 do 18.30, v Veliki sejni sobi Mestne hiše Ljubljana. Konferenci bo sledilo svečano odprtje razstave v Zgodovinskem atriju Mestne hiše Ljubljana, na katerem bo zbrane nagovoril soustanovitelj in častni predsednik AIIC Christopher Thiéry.

Častna pokrovitelja razstave in mednarodne konference v Mestni hiši Ljubljana sta g. Zoran Janković, župan MOL, in Nj. Eks. Klaus Riedel, veleposlanik Zvezne republike Nemčije v Sloveniji.

Več o dogodkih.

Izobraževanja

 • Seminar o nemškem jeziku in kulturi 04. 02. 2019

  Poletni seminar o nemškem jeziku in kulturi v Berlinu v organizaciji AIIC-ove regije Nemčija.

  Preberi več

 • Posodobljen program osvežitvenega tečaja na FF UL 12. 01. 2019

  Objavljamo posodobljen program terminov osvežitvenega tečaja tolmačenja, ki ga na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete na Univerzi v Ljubljani v januarju in februarju organizira Oddelek za prevajalstvo v sodelovanju s evropsko službo za tolmačenje SCIC in združenjem EMCI.

  Preberi več

 • Osvežitveni tečaj tolmačenja 21. 12. 2018

  Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ob podpori tolmaške službe Evropske komisije (SCIC) in združenja EMCI v luči priprav na slovensko predsedovanje Svetu EU 2021 organizira brezplačni osvežitveni tečaj tolmačenja v obliki intenzivnih vaj za glavne jezikovne kombinacije, na katerih bodo sodelovali gostujoči predavatelji (profesionalni tolmači) in profesorji s tolmaškega programa na Oddelku za prevajalstvo.

  Preberi več

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.