V torek, 9. aprila 2019, je Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organiziral karierni dan, na katerem je dejavno sodelovala tudi naša članica Jana Zidar Forte.

Tudi letos je karierni dan OP FFUL potekal pod okriljem pobude GD za prevajanje #TranslatingEurope. Na dogodku so bili predstavljeni rezultati zadnje vseevropske raziskave o trendih v prevajalskem sektorju 2019, prisluhnili smo predavanju Mitje Špendeta iz podjetja Creatim o digitalnih pristopih v marketingu in prodaji storitev, sledil pa je pogovor o tem, kako ugodne razmere na trgu najbolje izkoristiti v prevajalskem sektorju. V pogovoru je poleg Anite Hostnik (ZPP), samostojne prevajalke Žive Malovrh in Mitje Špendeta (Creatim) sodelovala tudi naša članica, ki je predstavila razmere na tolmaškem trgu, predvsem pa prednosti članstva v ZKTS in pomen ohranjanja visokih standardov, tudi v navezavi z izsledki Bele knjige o prevajanju.

karierni dan OP

 Foto: Nataša Hirci, Oddelek za prevajalstvo

 

Izobraževanja

 • Italijanska pravna terminologija – gospodarsko pravo 04. 03. 2020

  Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije vabi na 3-urni seminar z naslovom Italijanska pravna terminologija – gospodarsko pravo, ki bo potekal 24. marca 2020 na Naravoslovnotehniški fakulteti, vodil pa ga bo dr. Sandro Paolucci. Seminar je namenjen sodnim tolmačem in prevajalcem italijanskega jezika.

  Preberi več

 • Prvi kongres Lektorskega društva Slovenije 04. 03. 2020

  Lektorsko društvo Slovenije vse člane ter kolegice in kolege, ki to še niso, vabi na svoj prvi kongres, ki bo v četrtek, 16., in petek, 17. aprila 2020, v Biotermah v Mali Nedelji.

  Preberi več

 • Seminar DZTPS o prevajanju v angleščino 17. 02. 2020

  DZTPS vabi na 3-urni seminar z naslovom Prevajanje iz slovenščine v angleščino – napake, zagate in nasveti, kako se jim izogniti. Seminar, ki ga bo vodila Kristina Alice Waller, bo praktično naravnan in zaželeno je aktivno sodelovanje udeležencev, ki lahko predlagajo tudi obravnavo svojih primerov.

  Preberi več

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Krekov trg 10
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.