Poskusimo še bolje - od naglasa do sloga. Delavnica o napakah pri rabi slovenščine pri tolmačenju 

Datum: 6.4.2018 ob 16h.

Cena: 80 EUR (člani), 110 EUR (nečlani), 70 EUR (študentje).

Organizator: ZKTS

Delavnico z naslovom "Poskusimo še bolje - od naglasa do sloga" je pripravila dr. Alenka Valh Lopert, izredna profesorica za slovenski jezik na Oddelku za prevodoslovje Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, na podlagi natančne analize naključno izbranih posnetkov tolmačenja slovenskih tolmačev v Evropskem parlamentu. Analizirali bomo primere na vseh jezikovnih ravneh (glasoslovje, oblikoslovje, skladnja, besedišče, slog), obravnavali odstopanja od (trenutne) norme v Slovenskem pravopisu (2001 SP) in Slovenski slovnici (2000) ter oblikovali priporočila oz. smernice, ki nam bodo pomagala pri delu: od ustreznejšega izgovora do izbire besed in struktur ter s tem povezane pridobitve dragocenega časa.

Več o delavnici in podatke za prijavo najdete tukaj.

Novice

  • Uspešno druženje konferenčnih tolmačev 15. 03. 2018

    V petek, 9. 3. 2018, smo v prostorih ZKTS organizirali prvo letošnje srečanje članov, na katerega smo povabili tudi mlajše generacije konferenčnih tolmačev. Predstavili smo jih delovanje združenja, v nadaljevanju pa smo prisluhnili zanimivim predstavitvam zaključnih univerzitetnih nalog s področja tolmačenja.

  • Medgeneracijsko srečanje ZKTS 09. 02. 2018

    Kot edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji si ZKTS prizadeva za ohranjanje ugleda in krepitev prepoznavnosti poklica tolmača, k čemur spada tudi delo z mladimi in zagotavljanje ustrezne podpore na začetku poklicne poti. Zato na prvo letošnje druženje, ki bo v petek, 9. marca 2018, vabimo tudi mlajšo generacijo konferenčnih tolmačev.

  • Nova številka novic ZKTS NaGlas 04. 12. 2017

    Objavljena je nova številka novic ZTKS NaGlas. Veselo branje!    

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.