Spoštovani kolegi,

tokrat smo se v Združenju konferenčnih tolmačev Slovenije odločili organizirati delavnico, ki je namenjena lajšanju posledic sedečega in stresnega dela. Zato vas toplo vabimo na delavnico:
Uporabne osnove joge za tolmače in prevajalce, ki bo potekala v petek, 10. novembra 2017 od 10. do 13.15 ure v Ljubljani (Ubrana dvorana, Celovška 55).

 Vodila jo bo učiteljica joge Tina Košir, skupaj z njo se bomo:

 • naučili, kako lahko z drobnimi vajami, ki izhajajo iz joge, ublažimo posledice dolgotrajnega sedenja,
 • izostrimo pozornost in koncentracijo za zahtevnejše intelektualno delo,
 • ublažimo stres, povezan z javnim nastopanjem, ter
 • se umirimo po napornem delu.

Predznanje ni potrebno, saj so vaje blage in jih lahko vključimo v naš vsakdanjik. 

Vse podrobnosti o vsebini in prijavi so v priloženem vabilu. Prijave sprejemamo na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., najpozneje do 27. oktobra 2017.

Novice

 • BDU o prihodnosti poklica 04. 12. 2018

  Ob tehnološkem napredku se že desetletja poraja vprašanje: kakšna je prihodnost prevajalcev in tolmačev? Posebej v tehnoloških vodah mnogi napovedujejo celo izumrtje poklica.

 • Postavitev razstave na Filozofski fakulteti v Ljubljani 11. 10. 2018

  Razstava En proces - štirje jeziki, ki smo jo v sodelovanju z Mednarodnim združenjem konferenčnih tolmačev (AIIC) najprej postavili v Mestni hiši in nato v sodelovanju s Pisarno EP v Ljubljani še v Hiši EU, se 15. oktobra v sodelovanju z Oddelkom za prevajalstvo seli na Filozofsko fakulteto. Glavni, dokumentarni del razstave predstavljajo paneli z življenjepisi in ozadjem procesov, ki bodo v avli Filozofske fakultete na ogled do 5. novembera 2018.

 • Ob mednarodnem dnevu prevajanja 30. 09. 2018

  Letošnje čestitke ob mednarodnem dnevu prevajanja smo združili z objavo novic ZKTSNaGlas, v katerih lahko preberete povzetek naših prazničnih aktivnosti, s katerimi smo začeli že v začetku septembra, razstava pa bo na ogled še dolgo v jesen in zimo.

Prijava na novice

Združenje konferenčnih
tolmačev Slovenije (ZKTS)
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana

ZKTS stran Facebook

+386 41 648 416

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije je edino stanovsko združenje konferenčnih tolmačev v Sloveniji, ki že 45 let jamči za visoko kakovost storitev konferenčnega tolmačenja.