ZKTS: Novice
SLOVENSKO    ENGLISH

Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije (ZKTS) je bilo ustanovljeno leta 1972 v Ljubljani in šteje 48 članov.

Člani združenja so strokovno usposobljeni poklicni konferenčni tolmači, ki se pri opravljanju svojega dela dosledno držijo poklicnih standardov in strogo spoštujejo kodeks poklicne etike in poklicno tajnost.
Aktualno


29.3.2017 - Vabilo
Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije vabi na

TRIDNEVNI INTENZIVNI OSVEŽITVENI TEČAJ FRANCOSKEGA JEZIKA ZA TOLMAČE

22. – 24. 5. 2017: francoščina kot C jezik
24. – 26. 5. 2017: francoščina kot B jezik (retour)

K nam smo povabili izkušeno profesorico Jocelyne Raux, ki v svoji jezikovni šoli "2 Coquelicots" v Bretanji poleg rednih jezikovnih tečajev za posameznike ali majhne skupine že več kot deset let ponuja tudi osvežitvene oz. izpopolnjevalne tečaje za tolmače. Ti tečaji so po vsebini in intenzivnosti povsem prilagojeni potrebam in pričakovanjem tolmačev, ki tolmačijo iz francoščine in/ali v francoščino (retour), na prostem trgu ali v okviru nacionalnih ali evropskih institucij.

Vabimo vas, da izkoristite to edinstveno priložnost in se za nekaj dni povsem prepustite francoščini in francoski kulturi ter osvežite znanje francoskega jezika, ne da bi morali za to odpotovati daleč od doma.

CENA tridnevnega tečaja: 370 EUR (člani ZKTS 320 EUR; študentje: 300 EUR)

Cena vključuje izvedbo tečaja, gradivo, ki ga boste prejeli pred in med tečajem, pijačo in prigrizke med odmori, ter pogostitev, ki bo v sredo v prostorih tečaja.

Prijave sprejemamo na elektronski naslov zkts@zkts.si do vključno petka, 21. aprila, oz. do zasedbe prostih mest.
Dodatne informacije so na voljo v priponki, za dodatna vprašanja pišite na zkts@zkts.si ali pokličite na 041 648 416.

27.1.2017 - Redni občni zbor ZKTS
Po novem letu je v prostorih združenja potekal redni občni zbor, na katerem smo prisluhnili poročilu predsednice Jane Veber o delu UO in Združenja v preteklem obdobju 2015-2017. Poudarjeno je bilo zlasti sodelovanje združenja z ljubljansko in mariborsko fakulteto, ki je bilo v preteklem mandatu precej intenzivno, tako na ravni srečanj s študenti kot v obliki sodelovanja na javnih dogodkih, okroglih mizah in simulaciji konference. Poleg aktivnega dela na prepoznavnosti združenja in približevanju mladim, ki se še izbobražujejo za ta poklic, je Združenje organiziralo tudi dva posveta za svoje člane, prvega o stanju na trgu in tolmaških tarifah, drugi posvet pa glede perečih težav v zvezi z razpisom GSV. Vzpostavljeno in okrepljeno je bilo tudi sodelovanje z mednarodnim združenjem konferenčnih tolmačev AIIC.
Po predstavitvi poročil vseh organov združenja in obravnavi drugih tem dnevnega reda povezanih z delovanjem združenja je bila podana razrešnica predsednici, upravnemu odboru in častnemu razsodišču ter izvoljeno novo vodstvo in člani organov (UO, ČR). Funkcijo predsednice združenja je prevzela Nada Prodan, ki se je predhodnici zahvalila za preteklo delo in dosežke ter napovedala nadaljevanje že začrtane poti in projektov (izobraževanja, spletna stran, stiki z javnostjo). Občni zbor se je zaključil s sproščenim druženjem

1. 11. 2015 Konferenca »Prevajalstvo kot poklicna možnost« na FF v Mariboru

Konferenca »Prevajalstvo kot poklicna možnost: Evropska komisija in prosti trg«, ki jo skupaj organizirata Evropska komisija in Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru, bo potekala 6. 11. 2015 v Mariboru. Osredotočila se bo na predstavitev prevajanja v evropskih institucijah in na prostem trgu ter na praktične delavnice, predvsem namenjene študentom prevodoslovja. Vabljeni.
Podrobnejši program in opis dogodka si lahko ogledate na spodnji povezavi:
http://www.ff.um.si/dotAsset/59279


Arhiv       >>